nedjelja, 13. svibnja 2012.

Pravila lijepog ponašanja na internetu



Evo jedne zanimljive i poučne priče koja je vrlo korisna i potrebna  za današnje korisnike internet mreža. Mala škola bontona na internetu! :) „Ponašaj se prema drugima onako kako bi htio / htjela da se i drugi ponašaju prema tebi“, univerzalno je pravilo lijepog ophođenja koje vrijedi u svim situacijama. Kako se e-komunikacija razvija sve više, ovo pravilo ostaje osnova, temelj pristojnosti, kako u svakodnevnoj komunikaciji – poslovnoj i osobnoj, tako i u ovoj virtualnoj. Društvene mreže danas su jedan od najraširenijih fenomena kominiciranja i – kao takav – definitivno trebaju svoj bonton.
Sada ga i imaju. Kreirali su ga upravo svakodnevni korisnici društvenih mreža – fejsbukovci, tviteraši, blogeri, formaši – na inicijativu Hrvatskog Telekoma, koji i sam intenzivno sudjeluje u komunikaciji na internetu, posebno na društvenim mrežama. Shvativši kako bi postojanje jasnijih komunikacijskih smjernica značajno pridonijelo boljem razumijevanju svih uključenih sudionika pokrenuli smo zanimljivi projekt e-bontona. Pogledajte što o tome kaže e-bonton, zabavite se i imajte to na umu sljedeći put kada se ulogirate na vašu omiljenu društvenu mrežu...
A evo i link na stranicu Hrvatskog Telekoma pa pročitajte kako je to sve zamišljeno i zašto, možda saznate nešto novo i korisno!


Nema komentara:

Objavi komentar