srijeda, 16. svibnja 2012.

videokonferencije

One su sastavni dio poslovanja tvrtki. Evo kako to funkcionira danas kada je tehnologija otišla toliko daleko
da se bez problema mogu održavati videokonferencije u kojima uživo razgovarate s osobama koje vidite na zaslonu svog računala.  Da bismo razumjeli kako sve to funkcionira upoznat ćemo tri vrste tehnologija:
Prva se naziva MBone (Multicast Backbone) a riječ je o posebnoj i brzoj internetskoj okosnici koja može slati ogromne količine informacija.
Druga tehnologija naziva se strujeći video. Strujeći video rješava stari problem slanja videosignala putem interneta. Videodatoteke obično su iznimno velike jer sadrže mnogo informacija. Zbog toga slanje videomaterijala nikad nije bilo praktično - moglo je potrajati satima. Osoba na drugom kraju mogla bi čekati dok se cijela datoteka ne preuzme, a tek zatim započeti reprodukciju - koja bi možda trajala samo nekoliko minuta.
Treći dio te tehnologije naziva se videokonferencija, a omogućuje upotrebu računala za održavanje videokonferencija sa sudionicima koji se nalaze na različitim mjestima. Videokonferencije se odvijaju uživo, a ista se tehnologija može koristiti i za emitiranje snimljenog videosadržaja. NASA ponekad koristi tu tehnologiju za emitiranje uživo iz svemirskih letjelica, kao i za emitiranje snimljenog videomaterijala o istraživanju svemira.

Nema komentara:

Objavi komentar